tisdag 16 november 2010

Glutenfritt havreflarnskli bröd

Egentligen är det här inget speciellt, utan bara ett standardbröd från brödmaskinens egna receptbok.

Grundrecept
410ml mjölk
2msk smör
2tsk salt
1,5msk socker
360g vetemjöl
110g havreflarnskli
1tsk torrjäst

Fullkornsbröd: program 3
Bryning: Medium


Glutenfritt alternativ
Genom att byta ut vetemjölet mot Sempers Grov-Mix får man ett gott glutenfritt bröd. Ibland ser de dock lite underliga ut, men innehållet är alltid väldigt gott.

17/7/2010
Bytt ut vetemjöl mot sempers grovmix, annars allt samma!
Resultatet över förväntan! Jättegott!

19/7/2010
Testade att öka jästmängden (till 1,5tsk) för att "lyfta" brödet lite. Kändes som att det glutenfria mjölet hämmade jäsningen något.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar