Egentligen är det här inget speciellt, utan bara ett standardbröd från brödmaskinens egna receptbok.
Grundrecept
410ml mjölk
2msk smör
2tsk salt
1,5msk socker
360g vetemjöl
110g havreflarnskli
1tsk torrjäst
Fullkornsbröd: program 3
Bryning: Medium
Glutenfritt alternativ
Genom att byta ut vetemjölet mot Sempers Grov-Mix får man ett gott glutenfritt bröd. Ibland ser de dock lite underliga ut, men innehållet är alltid väldigt gott.
17/7/2010
Bytt ut vetemjöl mot sempers grovmix, annars allt samma!
Resultatet över förväntan! Jättegott!
19/7/2010
Testade att öka jästmängden (till 1,5tsk) för att "lyfta" brödet lite. Kändes som att det glutenfria mjölet hämmade jäsningen något.
tisdag 16 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar