söndag 7 november 2010

Surdegsbröd 4-6

Följande bröd har jag bara dagboksanteckningar till och inga bilder. Jo, jag för "dagbok" över mina brödbak...

BRÖD 4 3/6/2010
330ml vatten
140g surdeg
100g rågmjöl
200g semlemjöl
200g vetemjöl
2tsk salt
1,5tsk torrjäst
0,5msk mejram

Anteckningar:
Mittemellan konstistens under knådningen. Bäst hittills, men underligt. Sjönk ihop något efter gräddningen.


BRÖD 5 8/6/2010
330ml vatten
120g surdeg
100g rågmjöl
300g semlemjöl
100g vetemjöl
2tsk salt
1,5tsk torrjäst
2tsk timjan
russin + frön

Anteckningar:
Fick hälla i ca 50ml vatten extra under inledningsfasen :(
Underligt nog kändes det som om det var lite för mycket mjöl. Godaste brödet hitills! Kanske russinen...?


BRÖD 6 8/6/2010
350ml vatten
120g surdeg
150g semlemjöl
350g vetemjöl
2tsk salt
1,5tsk torrjäst
0,5msk timjan

Anteckningar:
saknas

0 kommentarer:

Skicka en kommentar